Fysik

Hjælp med lyslærer

14. september 2015 af susan4800 (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej allesammen.

Jeg har et spørgsmål som lyder således: 

jeg er dog stået lidt af, da jeg kun kender h??


Svar #1
14. september 2015 af susan4800 (Slettet)

hov her er spørgsmålet: beregn energien af ultraviolet lys ( lambda= 400 nm), når h =6,63 * 10^-34 js. omregn svaret til elektronvolt, når 1eV= 1,602*10^-19

tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. september 2015 af peter lind

Der må menes energien af en foton. Der gælder E = h*c/λ


Svar #3
14. september 2015 af susan4800 (Slettet)

Altså den formel du har skrevet der...E er den jeg skal finde , h er den som er oplyst , lambda er oplyst men hvad er c så ? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2015 af peter lind

c er lyshastigheden


Svar #5
14. september 2015 af susan4800 (Slettet)

hvordan finder jeg den??


Svar #6
14. september 2015 af susan4800 (Slettet)

el vent det er 3,10^8 m /s...men jeg kan vel ikke bare sætte tallene ind..skal jeg gøre noget med enhederne? og hvis havd hvilket?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du kan godt sætte tallene ind. Du skal huske omregningen til eV.


Svar #8
14. september 2015 af susan4800 (Slettet)

jammen skal jeg ikke omregne de nm til m? el jeg sætter det bare ind sådan? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. september 2015 af peter lind

Du skal omregne til de enheder du bruger. Det må du se på enhederne for Plancks konstant


Skriv et svar til: Hjælp med lyslærer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.