Matematik

Reducer

15. september 2015 af julle1991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har lidt problemer med at reducere denne:

5m/(2m2+3mn)

Jeg har simpelthen ingen idé om fremgangsmåden.
Jeg har facit, men hvis én kan hjælpe med mellemregningerne vil jeg blive meget glad, så kan jeg lige bruge lidt tid til at gennemgå det hele led for led, så jeg forstår det til en anden gang.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2015 af mathon

               \frac{5m}{2m^2+3mn}=\frac{m\cdot 5}{m\cdot (2m+3n)}


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2015 af tobiasyesyes (Slettet)

#1

Den kan vel reduceres videre til

\small =\frac{5}{3n+2m}


Skriv et svar til: Reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.