Matematik

HJÆLP

15. september 2015 af boersej54 (Slettet) - Niveau: 7. klasse

har lige et spørgsmål

Ved spil til to mål er 14 spillere i alt på banen ad gangen.

de øvrige 18 venter på, det bliver deres tur.

opg 1 .hvor mange procen er på banen ad gangen

opg . og hvor mange procent venter på det bliver deres tur

(gern mellemregninger)

Tak :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. september 2015 af nickolaj98

Det hjalp altid mig at stille dem op som brøkere

Opg 1.

Vi har i alt 18 spillere altså 100%

For finde procentdelen for 14 siger vi så: 14 ud af 18 14/18=0,777.... Vi runder det op til 0,78. 

Nu har vi decimalen for 14 ud af 18. For at finde procenten ganger vi bare med 100: 100*0,78=78%

Til Opg 2. Gør vi nogenlunde det samme bare med antallet af spillere på bænken: 18-14=4

4/18=0,222.... Runder op til 0,22

Ganger med 100: 100*0,22=22%

Håber det hjalp. :)


Brugbart svar (3)

Svar #2
15. september 2015 af CamillaKMortesen (Slettet)

Ud fra det du skriver, er det samlede antal spillere er 32, fordi 14+18=3 (spillere på banen + de øvrige)

Har du skrevet direkte af fra opgavebeskrivelse?

Hvis jeg var dig, ville jeg tjekke i opgavebeskrivelsen, om der står, som du har skrevet her. Jeg har i hvert fald udregnet opgaven ud fra din beskrivelse her:

Opgave 1:

Spillere i alt = 14+18 = 32

32 spillere = 100%

Nu skal vi finde ud af, hvor mange procent 14 (altså spillere på banen) udgør af de 32 (spillere i alt), dette gøres ved at dividere de to tal = 14/32 = 0,4375. 

Nu har vi tallet i decimaltal, for at få dette tal i procent multiplicere vi med 100 = 0,4375*100 = 43,75%

Opgave 2

Spillere udenfor banen = 32-14 = 18

32 spillere = 100%

Vi skal finde ud af, hvor meget 18 udgør af 32, dette gøres ved at dividere de to tal = 18/32 = 0,5625

Decimaltallet ganges med 100 for at få tallet i procent = 0,5625*100 = 56,25%


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2015 af mette48 (Slettet)

#1 har vist ikke læst opgaven ordentlig igennem.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2015 af nickolaj98

Min fejl.... xD


Skriv et svar til: HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.