Matematik

Polynomier

16. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet) - Niveau: B-niveau

- Jeg har problemer med denne opgave:

Jeg skal finde nulpunkter for de følgende polynomier:

a) 4x^2 + 3x + 5

b) 2x^3 - 3x^2 + 4x

c) 5x^2 - x +12

Når jeg regner på dem, får jeg ingen nulpunkter til alle tre polynomier. Er det korrekt, at de ingen løsninger har?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2015 af andersenxD (Slettet)

b) har et nulpunkt :) 


Svar #2
16. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

#1:

2x^3 - 3x^2 + 4x = x (2x^2 - 3x + 4)

x= 0 V 2x^2 - 3x + 4 = 0

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2015 af exatb

Du mangler at dokumentere andengradsligningens rødder (eller mangel på samme).


Svar #4
16. september 2015 af kedsomhed2011 (Slettet)

Andengradsligningen, 2x^2 - 3x +4, har ingen rødder da diskriminanten er negativ.


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2015 af Stats

a) 4x2 + 3x + 5                                                 d = 9 - 4·4·5 = -71 , d < 0

b) 2x3 - 3x2 + 4x ⇔ (2x2 - 3x + 4)·x                 d = 9 - 2·2·4 = -7, d < 0 ; (2x2 - 3x + 4)·0, derfor én rod.

c) 5x2 - x +12                                                    d = 1 - 4·5·12 = -239 , d < 0

- - -

Mvh Dennis Svensson


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.