Matematik

trekant - retvinklet

18. september 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej nogen der vha. vektorer hvordan man kan finde ud af om trekant er retvinkelt?

Vedhæftet fil: opgave 8.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2015 af peter lind

Du kan undersøge om skalarproduktet mellem et par af de 3 mulige vektorer er 0. Du kan også beregne længderne af siderne og se om de opfylder pytagoras. En tegning vil sandsynligvis være en hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2015 af Soeffi

CAS.


Svar #4
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvorfor skal skalarproduktet være 0 før det er en retvinkelt trekant?

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2015 af Soeffi

#4 

Ifølge billedet i #3 er PR og PQ vinkelrette. Derfor skal der gælde at:  PR · PQ = 0.


Svar #6
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men hvordan kan jeg vise det?
Kan nemlig ikke lige selv se hvordan jeg beregne skalarproduktet?

Brugbart svar (0)

Svar #7
19. september 2015 af peter lind

Der gælder at a·b = 0 => a og b er ortogonale Ifølge  #3 vil der gælde at PQ·PR = 0


Svar #8
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Ja men kan det beregnes?

Brugbart svar (0)

Svar #9
19. september 2015 af peter lind

Ja. Det har du jo fået fortalt i en tidligere opgave. (x1,y1)·(x2, y2) = x1*x2+y1*y2


Svar #10
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Men det giver ikke 0 nogle steder?

Brugbart svar (0)

Svar #11
19. september 2015 af peter lind

Hvis det er rigtigt betyder det er det ikke en retvinklet trekant; men rent faktisk har du regnet forkert PQ·PR = 0


Svar #12
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Der er jo koordinater så den Formel skal vel ikke anvendes?

Brugbart svar (0)

Svar #13
19. september 2015 af peter lind

Hvilken formel ? Hvad har du gjort ?


Svar #14
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)



Ja. Det har du jo fået fortalt i en tidligere opgave. (x1,y1)·(x2, y2) = x1*x2+y1*y2 - jeg prøvede med den Formel men der indgår jo fire koordinater altså PQ og PR

Brugbart svar (0)

Svar #15
19. september 2015 af peter lind

Det indgår der jo også i formlen for skalarproduktet nemlig x1, y1, x2, y2. Hvad har du gjort ?


Svar #16
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Forstår det simpelthen ikke..

Svar #17
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

For der indgår jo flere koordinater?

Svar #18
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Kan bare ud fra koordinaterne se det ikke kan blive 0..

Brugbart svar (0)

Svar #19
19. september 2015 af peter lind

Du er jo meget sparsom med oplysninger om hvad du egentlig gør. Du skal

1. Finde vektorene PQ og PR

2. Derefter skal du gange dem skalært med hinanden


Svar #20
19. september 2015 af Ellapigen (Slettet)

Hvad menes det med at finde vektorerne?

Forrige 1 2 Næste

Der er 32 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.