Matematik

Ligning - hvem regner forkert her?

19. september 2015 af KlogeM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa kloge folk!
Jeg finder tit inspiration herinde til at tjekke om mine opgaver er rigtige og hjælp til hvis jeg sidder fast. Sidder med samme opgave som nedestående link, men jeg får de to ligninger til 0 og 18, ikke 0 og 36? Hvordan bliver den 36?

Ligningen er: f(x)= -x^2+9

Rødderne er= x= -3 og x = 3

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=513672 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2015 af Heptan

Hvis du tænker over det, bør de begge give 0. De er rødder, så f(x) = 0 i begge tilfælde. 


Svar #2
19. september 2015 af KlogeM (Slettet)

Hmm, det kan jeg faktisk godt se... Nu er jeg bare lidt på bar bund med den her opgave.. :-/

- årh vent! Selvfølgelig! Vi har jo brugt solve med f(x)=0...... Tror bare jeg holder en pause med matematik for i dag :-P 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. september 2015 af Heptan

Jeg plejer at bruge tangentens ligning:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Vi har lige sagt at f(x0) = 0 for begge rødder, altså x = -3 og x = 3.

f'(x0) og x0 vil være forskellig for de to rødder.

Funktionen differentieres:

f'(x0) = -2x

Lad os starte med x0 = -3 og bestemme tangentens hældning:

f'(-3) = -2 · (-3) = 6

Nu kan vi indsætte i formlen for tangentens ligning:

y = 6(x - (-3)) + 0 = 6x + 6

Du kan selv prøve at bestemme tangentligningen for den anden rod.


Svar #4
19. september 2015 af KlogeM (Slettet)

Fantastisk tak!
Jeg synes personligt det er er svært emne, men har været lidt omkring det du skriver.

Skriv et svar til: Ligning - hvem regner forkert her?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.