Matematik

Cirkler og vinkler.

19. september 2015 af pashtoon123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave der lyder følgende:

Bestem den spidse vinkel mellem linjerne n og m, når
1) n: 2x-y = 1     ,     m: -x+3y+5 = 0
2) n: x+y = 1      ,      m: y=-2x+1
3) n: y=2            ,     m: 2x-3y = 1

Så vidt som jeg ved, så finder man vinklen med formlen: cos(v) = a*b / lal * lbl
altså skalarproduktete divideret med længden af 2 vektor, men jeg kan ikke finde ud af det i denne opgave? Any help? :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2015 af peter lind

Den metode kan du godt bruge. Her er a og b normalvektorene til de to linjer


Svar #2
19. september 2015 af pashtoon123 (Slettet)

Okay, men hvordan finder jeg normalvektoren? 


Skriv et svar til: Cirkler og vinkler.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.