Matematik

Lineær funktion

22. september 2015 af Frederikke1333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I en model for de arktiske områder kan primærproduktionen f (x) (målt i gram kulstof pr. kvadratmeter pr. år) beskrives ved en lineær funktion f(x) = ax + b, hvor x betegner længden af den isfri periode (måt i måneder). Det oplyses, at f(2, 9) = 19 og f(8, 7) = 76.

Jeg skal finde en forskrift for f. Så er det vel bare at finde a og b, men jeg er i tvivl om hvad der er x1 og y1 osv


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2015 af mathon

                    y=ax+b       indsæt dine to punktpar og løs de to fremkomne
                                                ligninger med to ubekendte af første grad.


Svar #2
22. september 2015 af Frederikke1333 (Slettet)

Og mine punktpar er 2,9 og 8,7 ikke? Hvad skal jeg bruge de tal efter = til?


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. september 2015 af mathon

Dine punktpar
er:
                        (2.9\, ;19)   og   (8.7\, ;76)


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.