Matematik

hjælp mig. trekanter

23. september 2015 af jeeesper (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.
Jeg har problemer med følgende opgave:
Beregn areaet A af en trekant med:
A)grundlinje 16 cm og højde 9 cm.

B)grundlinje x cm og højde (x-3) cm

Opgave A har jeg løst som giver 72 men jeg er helt lost i opgave b. Er der nogle som kan forklar og hjælpe mig med at løse opgave b?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2015 af mathon

b)

              A_{trekant}=\frac{1}{2}\cdot h\cdot g=\frac{1}{2}\cdot (x-3)\cdot x=\frac{1}{2}x^2-\frac{3}{2}x


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2015 af 123434 (Slettet)

Areal af trekant

A=1/2*h*g

b)

A=1/2*x*(x-3) ⇔

1/2x*(x-3) ⇔

1/2x2-1,5x


Skriv et svar til: hjælp mig. trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.