Matematik

Hjæææælp!!!

27. september 2015 af Rosinar (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opgaven lyder:

Antag at antallet af bakterier i en petriskål er givet ved B(t)=10000e^0,1t, hvor t måles i timer.

. Find tiden t, hvor antallet af bakteriern når 100000.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

100000 = 10000*e0,1t  <=>

10 = e0,1t  <=>

ln(10) = 0,1t  <=>

t = 10*ln(10)  <=>

t = 23,0 timer


Svar #2
27. september 2015 af Rosinar (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Svar #3
27. september 2015 af Rosinar (Slettet)

Der er lige en opg mere.

Antag at en sygdomsfremkaldende mikroorganisme introduceres i en bakteriepopulation ved tid t=0, så antallet af bakterier i populationen aftager som B(t)=25000e^-2t, hvor t måles i timer. 

> Hvor mange bakterier er der tilbage efter 3 timer?    fik det til 61,96.

Spørgsmål 2:

>Hvor lang tid vil der gå, inden der kun er 1% af det oprindelige antal bakterier tilbage??


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Der oprindelige antal bakterier er 25000. (Det ses ved at sætte t=0 ind i formlen).

0,01 * 25000 = 25000*e-2t  <=>

0,01 = e-2t  <=>

ln(0,01) = -2t  <=>

t = -ln(0,01)/2  <=>

t = 2,3 timer


Skriv et svar til: Hjæææælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.