Fysik

Enhedsomregning - densiteter

27. september 2015 af Light-Lover (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg stinker til enhedsomregning. 

Den her opgave skal afleveres i morgen. Jeg mangler 2 delspørgsmål hvor jeg skal omregne 2 densiteter til enehden gram per kubikcentimeter/g/cm3

Følgende driller stadigvæk efter utallige Google søgninger stadigvæk.

ρ = 0,084 g/L

og 

ρ = 3,51*10^6 mg

Kan en eller anden skære ud i pap hvordan jeg skal omregne. Kan simpelthen ikke se det og det har nok taget mig en 5-6 timer at regne 4 delspørgsmål i den opgave. 

Jeg læser på fjernstudium så kan ikke ''bare'' spørge en lærer men jeg har sendt en mail, som jeg ikkelige har fået svar på endnu. Med nogenlunde samme spørgsmål.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af mathon

ρ = 3,51*10^6 mg   er forkert, da enheden skal være \frac{masseenhed}{volumenenhed}


Svar #2
27. september 2015 af Light-Lover (Slettet)

Undskyld

Det er ρ = 3,51*10^6 mg/mm^3 

Naturligvis. Det står også i opgaven. Det gik vidst bare lidt for stærkt midt i al frustrationen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2015 af peter lind

ρ = 0,084 g/L   1L = 1000 cm3 så ρ = 0,084 g/1000cm3 =

Den anden har enhed masse, som ikke kan omregnes til noget med massefylde. Der må mangle noget. 1 mg = 0,001g


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af mathon

                       0{,}084\; \frac{g}{L}=\frac{84\; mg}{10^{6}\; mm^3}=8{,}4\cdot 10^{-5}\; \frac{mg}{mm^3}

 \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! L=dm^3=(10^{-1}\; m)^3=(10^{-1}\; 10^3\; mm)^3=(10^2\; mm)^3=(10^2)^3\; mm^3=10^6\; mm^3


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2015 af peter lind

1 cm3 = 1000 mm eller 1mm3 = 0,001cm3  så

 ρ = 3,51*106 mg/mm3 =  ρ = 3,51*106 *0,001g/0,001cm3 = ...


Svar #6
27. september 2015 af Light-Lover (Slettet)

Det skal "kun" omregnes til g/cm^3 - ikke til mg/mm^3, så det der skrives giver ingen mening mathon


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2015 af mathon

                     3{,}51\; \frac{mg}{mm^3}=3{,}51\; \frac{10^{-3}\; g}{10^{-3}\; cm^3}=3{,}51\; \frac{g}{cm^3}


Svar #8
27. september 2015 af Light-Lover (Slettet)

Men mange tak for hjælpen.

Nu lykkedes det da efter rigtig mange timer endelig at få nogle resultater ud, der gav bare et minimum af mening. Hold fast hvor har jeg kæmpet.


Skriv et svar til: Enhedsomregning - densiteter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.