Matematik

Opgave om procent

27. september 2015 af Stræbende - Niveau: C-niveau

Hvor mange liter 50% sprit skal man blande med 12 liter 90% sprit, for at blandingen bliver 60% ?

Jeg har ingen ide om hvordan jeg skal gribe opgaven an. Er der nogle kloge hoveder der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2015 af ElMalek (Slettet)

Løs opgaven som en ligning.

90% sprit (10.8L) \rightarrow 10% vand (1.2L)

\frac{1.2+0.5*x}{10.8+0.5*x}=0.6

x=26.4


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2015 af mathon

Forudsættes det at, der ikke tages hensyn til rumfangsændring ved blandingen?


Svar #3
27. september 2015 af Stræbende

Det er matematik ikke fysik eller kemi så det tror jeg ikke. Der står ikke andet i opgaveformuleringen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2015 af mathon

Volumenforholdet er det omvendte af afstandsforholdet til middelprocenten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. september 2015 af mathon

                                                

                                                 \begin{matrix} 12\; L&0{,}90 & \\ && 0{,}30\\ &0{,}60& \\ && 0{,}10\\ V&0{,}50& \end{matrix}

                   

                        \frac{V}{12\; L}=\frac{0{,}30}{0{,}10}=3

   36\; L\; 50\% sprit blandes med 12\; L\; 90\% sprit for at opnå en spritblanding med spritprocenten 60\%


Skriv et svar til: Opgave om procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.