Matematik

Nulreglen

01. oktober 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan vil i bruge nulreglen til at beregne denne?? 

x(x+1)(x-1)=0 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Et produkt er lig nul, hvis bare én af faktorerne er nul. Dvs.

x(x+1)(x-1)=0  <=>

x=0 eller (x+1)=0 eller (x-1)=0  <=>

x=0 eller x=-1 eller x=1


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det er rigtigt, at hvis bare én af faktorerne er nul, er produktet nul. Det er imidlertid ikke nulreglen.

Nulreglen siger, at hvis produktet er nul, er mindst én af faktorerne nul. Den gælder for reelle tal og komplekse tal, men ikke for skalarprodukt af vektorer. I dette tilfælde er der tale om reelle tal. Derfor gælder nulreglen.


Svar #3
01. oktober 2015 af Linneaalbrechtsen (Slettet)

Jeg takker - skulle bare ha' udregningen, for troede ikke man kunne ha' 3 "faser" ved nulreglen, men kun 2 hæhæ


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Husk, at a*b*c skal fortolkes som (a*b)*c.


Skriv et svar til: Nulreglen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.