Matematik

Forkort brøk

01. oktober 2015 af Mawias (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan skal man forkorte denne brøk?

P=\frac{20a-12b}{25a-15b}


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af Toonwire

Sæt en fælles faktor uden for en parentes:

\frac{20a-12b}{25a-15b}= \frac{4(5a-3b)}{5(5a-3b)}=\frac{4}{5}


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2015 af mathon

      P=\frac{20a-12b}{25a-15b}=\frac{4\cdot 5a-4\cdot 3a}{5\cdot 5a-5\cdot 3a}


Svar #3
01. oktober 2015 af Mawias (Slettet)

Got it, tak for hjælpen. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. oktober 2015 af mathon


              P=\frac{20a-12b}{25a-15b}=\frac{4\cdot 5a-4\cdot 3b}{5\cdot 5a-5\cdot 3a}


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2015 af mette48 (Slettet)

Hverken #2 eller #4 er rigtige, det er vist gået for stærkt for mathon

P=[20a-12b] / [25a-15b] =        sætter uden for parentes

[4*(5a-3b)] / [5*(5a-3b)] =         forkorter med (5a-3b)

[4] / [5] = 4/5


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2015 af mathon

                  P=\frac{20a-12b}{25a-15b}=\frac{4\cdot 5a-4\cdot 3b}{5\cdot 5a-5\cdot 3b}=\frac{4}{5}\cdot \frac{5a-3b}{5a-3b}=\frac{4}{5}\; \; \; \; a\neq\frac{3}{5}b


Skriv et svar til: Forkort brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.