Matematik

differentialregning

01. oktober 2015 af Alice12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen som kan vise hvordan man kan udregne dette

f(x)= 0,5x^2+3         i punktet          (1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af Stats

Er det tangenten i punktet (1,f(1)) du vil finde?

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

Det tangentlinjens ligning du tænker på

f(x)=0,5x2+3

f'(x)=2*0,5x2-1

f'(x)=x

f(1)=0,5*12+3=3,5

f'(1)=1

x0=1

y=f'(x0)*(x-x0)+f(x)

y=1*(x-1)+3,5

y=x-1+3,5

y=x+2,5

Ligningen for tangenten i (1,1) er y=x+2,5


Svar #3
01. oktober 2015 af Alice12 (Slettet)

Manget tak 123434
Havde fundet ud af det, men tak for svaret!


Svar #4
01. oktober 2015 af Alice12 (Slettet)

og fik det rigtige!


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.