Matematik

Hjælp mat?!!! :)

01. oktober 2015 af yasminadem (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med følgende to opgave, som jeg ikke helt er i stand til at løse :/

Opgave 1 (uden hjælpemidler):

Om et andengradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c oplyses, at det har rødderne -2 og 4, samt at toppunktets korrdinater er ( 1; -5).

Tegn en skitse af grafen for f og bestem fortegnet for hvert af tallene a og c

Ved denne opgave er det sådan set det hele jeg har svært ved???

Opgave 2:

En funktion f er givet ved f(x) = x3 - 4,5x2 - 30x + 30.

Bestem f'(x), og bestem monotoniforholdene for f:

I denne opgave har jeg allerede fundet nulpunkterne, hvilket var en del af besvarelsen. Jeg kan også sagtens bestemmme f'(x) :) Dog er det hvordan jeg finder monotoniforholdene jeg er i tvivl om???


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2015 af StoreNord

i opgave 1 skal du midt på et kvadreret papir tegne et koordinatsystem med en x-akse vandret og en y-akse lodret.

Enhederne kan passende være een tern.


Studieportalen.dk anbefaler:

[Dark Matter] Dark Matter
[A Temporary Matter] A Temporary Matter
[A Matter of Blood] A Matter of Blood
[Mat, dansk og historie] Mat, dansk og historie
[SRO - Idræt og Mat] SRO - Idræt og Mat
[Eksponentiel vækst] Eksponentiel vækst
[SRO] SRO
[Know your words (Theme: Growing Up)] Know your words (Theme: Growing Up)
["Der Lindenbaum" f Wilhelm Müller] "Der Lindenbaum" f Wilhelm Müller

Nyeste indlæg i Matematik

V: beregne inverse trigonomiske funktioner (1)
B: 3 ligninger med 2 ubekendte (5)
B: Hjælp mat?!!! :) (1)
B: differentialregning (0)
A: Integration ved substitution, bestemt... (0)
B: Redegøre for at funktionen har et vis... (0)
9: Baglæns kvadratsætninger (0)
8: 5· sin(53o) = 3,993 ≈ 4 cm. (5)
9: tan-1 (2)
9: Beregn ukendt sidelængde i en trekant (1)
9: Trigonometri (0)
V: Integration af sinus (0)
A: Forkort brøk (4)
B: Differentialkvotienter (1)
B: Ligning med ubekendt (2)
B: Reducering (1)
B: Nulreglen (3)
A: SEMANTISK TRÆ?? (0)
B: En som kan hjælpe! det haster (1)
V: Komplekse tal - faktorisering af poly... (3)

Matematik

Hjælp mat?!!! :)

- Citér
En time siden af yasminadem - Niveau: B-niveau

Hej, jeg sidder med følgende to opgave, som jeg ikke helt er i stand til at løse :/

I dette system skal du afsætte topponktet T=(1,5)

O g

Om et andengradspolynomium f(x) = ax2 + bx + c oplyses, at det har rødderne -2 og 4, samt at toppunktets korrdinater er ( 1; -5).


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

2)

f(x)=x3-4,5x2-30x+30

f'(x)=3*x3-1-2*4,5x2-1-30=0

f'(x)=3x2-9x-30=0

Løses som en andengradsligning

a=3, b=-9 og c=-30

d=b2-4ac

d=-92-4*3*-30

d=81+361=441

x=(-b+-√d)/(2a)

x=(-(-9)+-√441)/(2*3)

x=(9+-21)/(6)

x=5 v x=-2

Monotonitabel

x        -3      -2        -1           5       6

f'(x)    +        0         +           0       +

Grafen er voksende i ]-∞;-2]

Grafen aftager i [-2;5]

Grafen vokser i [5;∞[


Svar #3
01. oktober 2015 af yasminadem (Slettet)

Okay, men jeg forstår altså stadig ikke Opgave 1?? :/


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. oktober 2015 af StoreNord

#3

Hej, jeg sidder med følgende to opgave, som jeg ikke helt er i stand til at løse :/

I dette system skal du afsætte toppunktet T=(1,5)

Og Derefter skal du afsætter du de to nulpunkter på x-aksen      (-2,0) og(4, 0)

Nu er det så din lærers mening, at du skal tegne med din blyant og dit .viskelæder en pæn parabel.

Punkterne fortæller mig, at det nok er et omvendt champagneglas uden stilk.


Svar #5
01. oktober 2015 af yasminadem (Slettet)

Nåh, okay tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. oktober 2015 af salma1307 (Slettet)

I opgave 1 skal du tegne et koordinatsystem, hvor du har en x-akse og en y-akse. Du får at at vide at andengradspolynomiet har sine rødder ved -2 og 4. Det betyder at det er der hvor grafen skærer x-aksen på koordinatsystemet. Dermed får du at vide at grafens toppunkt er (1;-5). Det betyder at grafen er placeret i højre  side. Hjælper det lidt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2015 af StoreNord

#6 har helt ret. Glasset er ikke ikke omvendt, da Toppunktet er (1,-5). Min fejl.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2015 af 123434 (Slettet)

1)

Dine rødder er -2 og 4

Det kan faktoriseres til 

y=a(x-r1)(x-r2)

y=a(x+2)(x-4)

Dit toppunkt er (1,-5). x-koordinaten er 1, og y-koordinaten er -5. Disse kan indsættes i udtrykket

y=a(x+2)(x-4)

y=a(x*x+x*-4+2*x+2*-4)

y=a(x2-4x+2x-8)

-5=a(x2-4x+2x-8)

-5=a(x2-2x-8)

-5=a(12-2*1-8)

-5=a(-9)

-5=-9a

a=-5/-9

a=5/9

y=5/9(x2-2x-8)

y=5/9x2-10/9x-40/9

f(x)=5/9x2-10/9x-40/9 har rødderne -2 og 4 og har toppunkt i (1,-5)


Skriv et svar til: Hjælp mat?!!! :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.