Fysik

Resultant og moment opg

03. oktober 2015 af nejvelda - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Kan jeg få hjælp til opgaven, der er vedhæftet her: http://ge.tt/2BRfaCP2/v/0

Jeg har forsøgt, men det går ikke op..

a) Resultantens størrelse skal give 20,62 hvilket jeg slet ikke forstår.. jeg ved det som at resultanten findes ved at finde summen af kræfterne :/

For at finde afstanden skal man så ikke bruge formlen for x=M/L ?

b) Kan simpelthen ikke se, hvordan jeg skal beregne moment. Dette er ikke den første opgve med moment som jeg ikke kan. Når jeg ser på de eksempler vi har fået er der inddraget en vinkel.. Men i mit tilfælde kan jeg ikke se, hvordan jeg skal finde en vinkel.

Håber på hjælp!

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Den samlede lodrette kraftkomponent er 4kN/m * 5m = 20N med angrebspunkt midt på bjælken, dvs. 2,5m fra A.

Størrelsen af den samlede resulterende kraft fås af

\left | F \right | = \sqrt{\left ( 20kN \right )^{2} + \left ( 5kN^{2} \right )}

Det fælles angrebspunkt fås ved at finde skæringen mellem de to angrebslinier.

Momentet er summen af de momenter, de to kraftkomponenter giver.


Skriv et svar til: Resultant og moment opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.