Matematik

Hjælp til at bestemme arealet

17. oktober 2015 af nichole12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælp til opgaven??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2015 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2015 af peter lind

Du skal bruge at arealet af et rektangel er produktet af længde og bredde. Du mangler den ene side i den røde rektangel. Du finde længden af EF af at trekanterne  CDA og CEF er ensvinklede


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Eftersom trekanterne er ensvinklede skal du anvende skaleringsfaktoren, altså en størrelse der kan "transformere" den ene trekant til den anden. Skaleringsfaktoren er givet ved:

k_{stor}=\frac{a'}{a}

Hvor a' er en størrelse i den store trekant, medens a er den tilsvarende størrelse i den lille trekant. Når du har bestemt skaleringsfaktoren, kan du multiplicere en af siderne i den lille trekant med førnævnte, for at bestemme størrelsen af tilsvarende sidelænge i den store trekant. :)


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Med andre ord:

\frac{FG}{DC}=k

Indsæt, at |FG| = 8 og |DC| = 4:

\frac{8}{4}=2

Vi forstår endvidere, at |GA| er tilsvarende |AD|:

|AD|=3 

anvend nu skaleringsfaktoren k 

|AD|*k=|GA|

|AD|*2=6=|GA|

Vi forstår endelig, at |GA| + |AD| = |GD| som er den ønskede længde i rektanglet:

6+3=9=|GD|

Nu kender du siderne som kræves til at kunne beregne arealerne.


Svar #5
18. oktober 2015 af nichole12 (Slettet)

Tusind tak, jeg prøver! :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. oktober 2015 af ElMalek (Slettet)

Det var så lidt. :)


Skriv et svar til: Hjælp til at bestemme arealet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.