Matematik

Svingninger

21. oktober 2015 af mkdmkmdked (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg er igang med to opgaver hvor jeg har løst den ene af dem, men sidder fast i 2'eren forstår den ikke

den lyder således

Bestem ved beregning de værdier af t, inden for det viste område på figuren, hvor f(t)=4

forrige opgave lød således Bestem, med udgangspunktet i grafen på figuren, konstanterne, a, ω, k i denne ligning f(t) = a*sin(omega*t)+k

dette fik jeg til f(t) = 2*sin(Pi*t)+3


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Du må nok vedlægge figuren


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2015 af mathon

                f(t)=A\cdot \sin(\omega t)+k

                f(t)=(2\; l_e)\cdot \sin\left(\left ( \pi \; s^{-1} \right ) t\right)+(3\; l_e)

                         \omega = \pi \; s^{-1}


Svar #3
21. oktober 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

kan det virkelig passe at resultatet bliver w=pi s-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det står der allerede indirekte i sidste linie af #0.

Du finder de søgte værdier af t ved at løse ligningen 4 = 2sin(πt)+3

Start med at løse ligningen 4=2s+3 og find derefter t ud fra s= sin(πt).


Svar #5
21. oktober 2015 af mkdmkmdked (Slettet)

kan ikke få det til w=pi s^-1

får mit facit til noget andet


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. oktober 2015 af Eksperimentalfysikeren

I udtrykket med bogstaver står der ...sin(ωt)...

I udtrykket med tal står der ...sin(πt)...

Man skulle så tro, at ω = π, men udtrykket med tal er faktisk ikke korrekt selv om det er normal skrivemåde. Der skulle stå ...sin(πs-1t)... for at enhedrne passer.

#5

Hvad er dit facit? Hvordan er du kommet frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2015 af mathon

#0
           Du skal skelne mellem talværdiligning (som anvendes i matematik) og størrelsesligning (som
           anvendes i de øvrige naturvidenskabelige fag).


Skriv et svar til: Svingninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.