Matematik

ax+by+c=0

22. oktober 2015 af ChapTs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har dette skema, som jeg skal have udfyldt. Jeg har styr på det hele pånær når det kommer til ax+by+c=0...

Hvad gør jeg? 

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2015 af mathon

eks.
        parallel med

                                2x+(-3)y+1=0
                                ax+by-(a\cdot x_o+b\cdot y_o)=0

                                2x-3y-(2\cdot 3+(-3)\cdot (-1))=0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. oktober 2015 af mathon

svarende til
                                ax+by+c=0    med     c=-(a\cdot x_o+b\cdot y_o)


Svar #3
22. oktober 2015 af ChapTs (Slettet)

Kan du give et eksempel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2015 af mathon

En ret linje, der har normalvektor
                                                \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} 2\\5 \end{pmatrix}  og går gennem punktet P(-3,7)
har ligningen
                                                2x+5y-(2\cdot (-3)+5\cdot 7)=0

                                                2x+5y-(-6+35)=0

                                                2x+5y-29=0


Skriv et svar til: ax+by+c=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.