Matematik

Matematik opgave

23. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Bestem en ligning for den linie, der går gennem (2,5) og har en normalvektor n?

På billedet kan man se tallene, der skal bruges i opgaven.

Jeg forstår det ikke rigtig håber nogle kan hjælpe mig 

Mange tak på forhånd.

Vedhæftet fil: hjælp1.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2015 af mathon

Hvis
           \overrightarrow{n}=\begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}
er linjens ligning
                               \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\ y-5 \end{pmatrix}=0


Svar #2
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Hvad vil der skulle stå i der hvor der står x og y?


Svar #3
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Det må jo se sådan her ud men hvad skal jeg skrive i x og y for at kunne beregne hvad kordinaterne er til linjens ligning? 

Tak på forhånd

Vedhæftet fil:opgave 2.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2015 af mathon

P(x,y) er et vilkårligt punkt på linjen forskelligt fra (2,5).
 

                   \begin{pmatrix} a\\b \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} x-2\\ y-5 \end{pmatrix}=0

                   a(x-2)+b(y-5)=0

                   ax+by-(a\cdot 2+b\cdot 5)=0

                   ax+by-(2a+5b)=0

                   


Svar #5
25. oktober 2015 af Hansen5000 (Slettet)

Vil det sige at svaret på den opgave er 

se på billedet 

Vedhæftet fil:Opgave 1,1.PNG

Skriv et svar til: Matematik opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.