Matematik

Lineære sammenhænge

24. oktober 2015 af stxo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner jeg skæringspunktet mellem de to lineære sammenhænge? y = 4x+10 og y = -x+55

Her er et billede af funktioner indsættet i et koordinatsystem: http://puu.sh/kVTPw/e519233da6.png

- Er skæringspunktet ikke bare (9,46)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2015 af mathon

Beregning:

Et skæringspunkt er et fælles punkt dvs med ens koordinater
og dermed
                                 4x+10=y=-x+55

                                 4x+10=-x+55    hvoraf den fælles førstekoordinat x beregnes
og efterfølgende
andenkoordinaten y
beregnes:
                                  y=-x+55
                                 


Skriv et svar til: Lineære sammenhænge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.