Matematik

Differentialregning

25. oktober 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har desværre denne opgave, som jeg er gået lidt i stå i:

Linjen m er tangent til grafen for f(x)
f(x) = 12*kvadr(x) - 4x
m = y = 2x+3

a) bestem differentialkvotienten for f(x) 

her har jeg fået det til: 6/(kvad(x) -4  (Dette giver facit)

b) bestem røringspunktets koordinater - det er så her jeg går i stå, for har ingen ide og hvad jeg skal?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2015 af mathon

      f(x)=12\sqrt{x}-4x

      f{\, }'(x)=12\cdot \frac{1}{2\sqrt{x}}-4

      f{\, }'(x)= \frac{6}{\sqrt{x}}-4

      f{\, }'(x_o)= \frac{6}{\sqrt{x_o}}-4=\mathbf{\color{Red} 2}

      f{\, }'(x_o)= \frac{6}{\sqrt{x_o}}=6

      \sqrt{x_o}=1

      x_o=1

Røringspunkt:
                            R=\left ( 1;f(1) \right )


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. oktober 2015 af peter lind

I røringspunktet er f'(x) hædningen af tangenten altså her 2


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.