Matematik

brøkregning

27. oktober 2015 af Aleynaa - Niveau: Universitet/Videregående

a) 1/4 af 216 er ___ ?

b) 4 1/4 - 2,5 ____

c) 28 1/2 - 9 3/4 ____

Nogen som kan hjælpe mig med at løse opgavene. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2015 af PeterValberg

Niveauet er vist ikke helt korrekt angivet :-)

Det er almindelig brøkregning, som man lærer i folkeskolen,
se dette [ LINK ] for video-hjælp...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2015 af StoreNord

b) Skriv sådan her:         216:4=5...        og fortsæt selv

b) Fire og en kvart kan skrives som decimaltallet 4,25 derfra skal du trække 2,50

c) Otteogtyve og en kvart kan skrives som decimaltal og det kan 9 og trekvart også. træk dem fra hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2015 af mathon

c)
       28\tfrac{1}{2}-9\tfrac{3}{4}=27+\tfrac{3}{2}-9-\tfrac{3}{4}=18+\tfrac{6}{4}-\tfrac{3}{4}=18\tfrac{3}{4}


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. oktober 2015 af mathon

b) 
    4\tfrac{1}{4}-2{,}5=3\tfrac{5}{4}-2\tfrac{2}{4}=3+\tfrac{5}{4}-2-\tfrac{2}{4}=3-2+\tfrac{5-2}{4}=1\tfrac{3}{4}


Skriv et svar til: brøkregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.