Matematik

udtryk af areal

28. oktober 2015 af bente19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

kunne virkelig godt bruge hjælp til dette

Et rektangulært omra°de i en have skal indhegnes til kaniner. Til indhegningen skal anvendes to typer hegn. I skellet mod nabogrunden skal anvendes et kraftigt hegn, som koster kr. 150 pr. m. Til de øvrige tre sider skal anvendes et billigere hegn, som koster kr. 100 pr. m.

Udgiften til hegn skal i alt være kr. 2000.

a)  Opstil et udtryk for arealet af det rektangulære omra°de som funktion af sidelængden x. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2015 af Heptan

Hvad er x?


Svar #2
28. oktober 2015 af bente19 (Slettet)

ups det er denne figur


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2015 af Heptan

Arealet er lig x gange y:

A = xy

men vi vil ikke have y i vores udtryk. Lad os opstille et udtryk for prisen af hegn:

2000 = 150·y + 100·(2x + y)

fordi totalprisen er 2000 kr. Skellet, som har længden y koster 150 kr/m. Resten af hegnet har længden x + x + y = 2x + y, og det koster 100 kr/m.

Prøv at isolere y i den sidste ligning, og indsæt i A = xy.


Svar #4
28. oktober 2015 af bente19 (Slettet)

tak, men hvordan kan man bestemme sidelængden x, som giverden det største areal af det rektangulære område?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2015 af Heptan

Ved at løse ligningen

A'(x) = 0

Dvs. man skal differentiere A, sætte den lig nul og løse for x.


Skriv et svar til: udtryk af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.