Fysik

Termisk energi

29. oktober 2015 af Phil2992 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg hælder 1,5 l kogende vand ned i en jerngryde med massen 3,5 kg. Jerngrydens temperatur er 18 C, før du hælder vandet i.

a: beregn vandets sluttemperatur, idet du antager, at der ikke er nogen varmeudveksling med omgivelserne.

Nu har jeg siddet med denne opgave i 1,5 t, og jeg har kun fået urealistiske resultater. 

 Nogle der kan forklare hvad jeg skal gøre? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

    Energibevarelse:
                                   m_{vand}\, \cdot c_{vand}\cdot \Delta T_{vand}+m_{Fe}\, \cdot c_{Fe}\cdot \Delta T_{Fe}=0


Svar #2
29. oktober 2015 af Phil2992 (Slettet)

Tak prøver!


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2015 af mathon

           \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! (1{,}5\; kg) \cdot \left ( 4{,}186\; \frac{kJ}{kg\cdot K} \right )\cdot (F-(373\; K))+(3{,}5\; kg)\cdot \left ( 0{,}45\; \frac{kJ}{Kg\cdot K} \right ) \cdot (F-(291\; K))=0


Skriv et svar til: Termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.