Matematik

Svære opgaver

29. oktober 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)

For hvilket tal har a har ligningen ax(x+1)=1 netop én løsning

d=0 betyder én løsning

ax2+ax=1

ax2+ax-1=0

Kan ikke komme videre herfra

2)

I trekant ABC er a=3/2c og b=3/2a 

Bestem vinklerne

Er lidt usikker på, hvad man skal gøre her

3)

Bestem koordinatsættet til det punkt for grafen for f(x)=x+1/x hvor tangenthældningen er 3/4

Det ville være mig en stor hjælp, hvis der lige var nogle, der kunne give et lille ryk i den rigtige retning til at løse dem

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

1)
              ax^2+ax-1=0

               x=\frac{-a\pm \sqrt{a^2-4\cdot a\cdot (-1)}}{2a}

               x=\frac{-a\pm \sqrt{a(a+4)}}{2a}

netop én løsning
kræver:
                              a=\left\{\begin{matrix} -4\\0 \end{matrix}\right.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. oktober 2015 af mathon

2)

    cos-relationen på vinkelform:

           \cos(A)=\frac{b^2+c^2-a^2}{2bc}=\frac{(\tfrac{9}{4}c)^2+c^2-(\tfrac{3}{2}c)^2}{2\cdot \tfrac{9}{4}c\cdot c}=\frac{\tfrac{81}{16}+1-\tfrac{9}{4}}{\tfrac{9}{2}}=\frac{\tfrac{61}{16}}{\tfrac{9}{2}}=\frac{61}{72}

           A=\cos^{-1}\left ( \frac{61}{72} \right )=32{,}09^{\circ} + 2 analoge.
 


Skriv et svar til: Svære opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.