Matematik

logaritmefunktioner

29. oktober 2015 af ctoft6 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan vil i løse den?

log(3 - x) - log(x) = -2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2015 af mathon

        \log\left ( \frac{3-x}{x} \right )=-2

        \frac{3-x}{x} =10^{-2}

        3-x =10^{-2}\cdot x

         3 =10^{-2}\cdot x+x

         3 =\left (10^{-2}+1 \right )x

         3 =1{,}01x

         x=\frac{3}{1{,}01}=\frac{300}{101}


Skriv et svar til: logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.