Matematik

vektorer

31. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet) - Niveau: A-niveau

nogen der kan hjælpe med den vedhæftede fil kan ikke se hvordan den kan løses..

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2015 af mathon

              \cos(30^{\circ})=\frac{\sqrt{3}}{2}=\frac{\begin{pmatrix} 2\\t-3 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} t+1\\5 \end{pmatrix}}{\sqrt{2^2+(t-3)^2}\cdot \sqrt{(t+1)^2+5^2}}


Svar #2
31. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

Er det fomlen for skalarproduktet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2015 af SådanDa

Det er formlen for at finde vinklen mellem to vektorer :)
\cos(v)=\frac{a\cdot b}{\|a\|*\|b\|} hvor \cdot er skalarproduktet, de det nederste er produktet af længderne af vektorerne a og b. Så vinklen findes som i #1 og du skal finde hvilke t som løser ligningen :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2015 af StoreNord

#0 Angående opgave 1:

Der er en formel for vektor-projektion her:

http://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-a/vektorer-i-2d/projektion-af-vektor-pa-vektor

Se hæftede billede.

Vedhæftet fil:Vektorprojektion.png

Svar #5
31. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

jeg kan finde to løsninger.. men mit cas-værktøj tager måske fejl.. løsningerne er 3,62 og 6,84


Brugbart svar (0)

Svar #6
31. oktober 2015 af StoreNord

Hvilken opgave snakker du om? Jeg er kun nået til 1:

d's projektion på c er en vektor. Jeg får den til 6 over 3. Beregnet formelen i #4.


Svar #7
31. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

Den sidste opgave med 30 grader

Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2015 af StoreNord

Ja, det er vel nok dejligt at få at vide man er bagud!

Men ja du har regnet rigtigt.


Svar #9
31. oktober 2015 af Ellapigen (Slettet)

Super :)

Skriv et svar til: vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.