Matematik

Komplekse tal

01. november 2015 af Pinecone (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Jeg har siddet med denne opgave i nogle timer nu: 

b) Bestem samtlige komplekse tal, der løser 4. grads ligningen z= w. 

Der er i opgave beskrivelsen givet at, der skal betragtes z0 = 2e (iπ / 6)

Og i opgave a skulle man bestemme det komplekse tal w = z04 på polær form og på formen x + iy (x,y ∈ R)

Hvilket jeg har gjort således.

Polær form: z4 = (2 * e(iπ)/6)4 = 24 * e(iπ)/6 = 16*ei(2/3)π

Formen x + iy: 16*ei(2/3)π = 16 * (cos((2π)/3) + i * sin((2π)/3) = 16 * (-(1/2) + i (√3/2) = -8 + (8√3)i

Jeg har forsøgt at lave opgave b, hvor jeg har brugt formlen:

w= n√r (cos ((θ+2(n-1)π) / n) i * sin((θ+2(n-1)π / n))

w1 = 4√16 ( cos (((2π)/3)/4) + i * sin (((2π)/3)/4) )

Og så kan jeg ikke finde ud af hvordan jeg kommer videre.. Har prøvet alt muligt, men får det bare ikke til at fungere.

Håber der er nogen der kan hjælpe :) 


Svar #1
01. november 2015 af Pinecone (Slettet)

Ups. det der zn = reiθ skulle ikke være med :b


Svar #2
01. november 2015 af Pinecone (Slettet)

#1

Ups. det der zn = reiθ skulle ikke være med :b

Se væk fra #1, fandt ud af at man kunne redigere spørgsmålet :b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af peter lind

z4 = 24*ei(2/3)π = 24*ei(2/3)π+2niπ

z = 2*e(i(2/3)π+2niπ)/4 = 2*eiπ/6+½niπ    n = 0,1,2,3


Svar #4
01. november 2015 af Pinecone (Slettet)

Taak! :D 


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.