Matematik

Vandret parallelforskydning

01. november 2015 af Aria0092 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! 

Jeg har en linje på formen: y=0,4999x+5,9999 som jeg gerne vil have forskudt 4,33 enheder hen ad x-aksen. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2015 af peter lind

subtraher  4,33 på højre side


Svar #2
01. november 2015 af Aria0092 (Slettet)

Det var også mit umidelbare bud, men det, der sker, er jo (logisk nok) at funktionen bliver forskudt op og ned ad y-aksen, da b-værdien i enhver lineær funktion determinerer skæringen med y-aksen. Så nej, ikke noget med at addere det tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2015 af peter lind

Jeg var også lidt hurtigt. Ingen af delene er rigtig. Tænk på linjen y = a*x. Den skærer x aksen i x = 0. Se dernæst på linjen y=a(x-b) Den skærer x aksen i x = b. Den er flyttet stykket b til højre


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2015 af StoreNord

#0

y=0,4999(x-4,33)+5,9999     hvis den skal forsinkes.


Skriv et svar til: Vandret parallelforskydning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.