Matematik

Hjælp til en opgave, med funktioner

02. november 2015 af bella1999 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg kan slet ikke finde ud af denne opgave og det kunne være et stort hjælp hvis nogen kunne besvare den med mellemregningerne

Her er opgaven: (jeg har lagt skemaet som en fil)

Opgave 5

Ved et laboratorieforsøg anbringes et måleglas med sprit på en vægt, og vægten aflæses. Desuden aflæses rumfanget af spritten. Herefter hældes mere sprit i glasset, og der aflæses igen. Skemaet nedenfor viser resultaterne af målingerne.

Gør rede for, at den samlede vægt af sprit og måleglas med god tilnærmelse er en lineær funktion af sprittens rumfang. 

a) Bestem en regneforskrift for funktionen. 

b) Bestem vægten af måleglasset.

c) Gør rede for, at vægten af sprit (uden måleglas) er proportional med rumfanget.

d) Angiv proportionalitetskonstanten. 

e) Beregn vægten af 1 liter sprit. 

Vedhæftet fil: OPGAVE SKEMA.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2015 af mathon

sammenhæng mellem spritvolumen og samlet masse m(V)

                                            m(V)=\varrho \cdot V+m_{glas}
eller hvis du foretrækker
                                            f(x)=a x+b
a)
      Foretag nu lineær regression på dine tabel-DATA.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2015 af mathon

hvor x er volumen af sprit målt i mL og f(x)=y er den samlede masse i gram.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2015 af mathon

                  f(x)=0{,}767857x+83{,992857}

i praksis:
                  f(x)=0{,}768x+84


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2015 af mathon

vægt uden glas:
                                f(x)-84=0{,}768x


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2015 af mathon

med proportionalitetskonstant
                                                   0{,}768


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2015 af mathon

                       m_{sprit}(V)=\left ( 0{,}768\; \frac{g}{mL} \right )\cdot V

                       m_{sprit}(1000\; mL)=\left ( 0{,}768\; \frac{g}{mL} \right )\cdot (1000\; mL)=768\; g


Svar #7
03. november 2015 af bella1999 (Slettet)

Ok, jeg forstår det bedre nu! Tusind tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave, med funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.