Matematik

differentialregning

02. november 2015 af pvmnr (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad betyder det når man i "to ligninger med 2 ubekendte" får 2 resulater?

fx. har jeg i x2-7*x+16=x+1 , fået 3 eller 5 

- Ved hjælp af Nspire :)

MANGE TAK!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2015 af SådanDa

Altså x2-7x+16=x+1 er jo ikke to ligninger med to ubekendte, men en andengradsligning. At du får to resultater er fordi at der er to resultater, altså to forskellige værdier af x som gør ligningen sand. Du kan jo prøve at sætte de to tal ind på x-pladsen, og se at der står det samme på begge sider af lighedstegnet :)

Desuden er det heller ikke differentialregning? :P


Svar #2
02. november 2015 af pvmnr (Slettet)

men en andengradsligning er vel stadig en ligning. kan man så i en aflevering godt forklare det som værende samme princip som 2 ligninger med 2 ubekendte?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. november 2015 af SådanDa

Nej, fordi det er én ligning med én ubekendt :)

To ligninger med to ubekendte ville være noget i stil med:

2x2-3=y

x-y=5.

Altså to ligninger med to ubekendte(x og y)!


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. november 2015 af PeterValberg

#0 

se video nr. 6,7,8,9 (som minimum) på denne [ VIDEO-LISTE ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #5
02. november 2015 af pvmnr (Slettet)

#4 så det har bare noget at gøre med antal skæringer i x-aksen 

MANGE TAK


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.