Fysik

Relativitetsteori

03. november 2015 af Rossa - Niveau: Universitet/Videregående

Hej derude.
Jeg kæmpe med at forstå en opgave, som nogen på studieportalen har løst den før.

Opgaven lyder;

En tau-lepton med massen mτ = 1.80 GeV/c2 produceres i laboratoriet med en impuls pτ = 2.40 GeV/c. I sit hvilesystem er tau-leptonens levetid ττ  = 2.90 × 10-13 s.

b) Hvor langt bevæger tau-leptonen sig i laboratoriet, før den henfalder?

På linket her;  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1262684  kan man læser at,

(pc)2 + (mc2)2 = (γmc2)2  # Det er fordi at E2= (pc)2 + (mc2)2 og E = γ*m*cog her forståes ligningen

(p/(mc))2 + 1 = γ2  

(p/(mc))2=  γ2-1 # Indtil her kan jeg godt forstå ligningen, men .....

γ2 -1 = (βγ)2 = (p/(mc))2  #Her forstår jeg ikke hvad egentlig sker.

Mit spørgsmål er:

Hvorfor er  (βγ)2 = (p/(mc)) eller  γ2 -1 = (βγ)2 = (p/(mc)) eller γ2 -1 = (βγ)2

Jeg kan ikke se hvor  (βγ)2 kommer fra.

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. november 2015 af peter lind

γ2-1 = 1/(1-v2/c2)-1 = (1-(1-v2/c2) )/1-v2/c2) = (v2/c2)/(1-v2/c2)


Skriv et svar til: Relativitetsteori

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.