Matematik

Regneforskrift for eksponetialfunktion

03. november 2015 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

1)

Bestem en regneforskrift for den eksponentiealfunktion, hvis graf går gennem punktet (-4,6)

f(x)=ax forskrift for eksponentialfunktion

(-4,6)

(x,y)

6=a-4         a-n=1/an

6=1/a4

6*a4=1/a4*a4

6*a4=1

6*a4/6=1/6

a4=1/6

4√a4=4√1/6

a=4√1/6=0,639

f(x)=0,639x

Opgave 2

Om eksponentialfunktionen g gælder, at g(-2)=1/3. Angiv en regneforskrift for g og desuden dens grundtal

(-2,1/3)

 (x, y)

1/3=a-2

1/3=1/a2         a-n=(1/an)

1/3*a2=1/a2*a2

1/3*a2=1

(1/3*a2)/(1/3)=1/(1/3)

a2=3

√a2=√3

a=1,732

f(x)=1,732x

Er der en lettere måde at udregne dette på?

Tusind tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. november 2015 af mathon

             y=a^x

             6=a^{-4}

             6^{-\frac{1}{4}}=a

             a=6^{-\frac{1}{4}}=0{,}638943
            


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. november 2015 af mathon

             3^{-1}=a^{-2}

             \left (3^{-1} \right )^{-\frac{1}{2}} =a

             a=3^{\frac{1}{2}}=1{,}73205

          


Skriv et svar til: Regneforskrift for eksponetialfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.