Kemi

Kemi hjælp!

04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Beregn pH i en opløsning af 

a. En blanding af 60 mL 0,1 M HCl og 60 mL 0,1 M NaOH

b. En blanding af 60 mL 0,1 M HCl og 40 mL 0,1 M NaOH

c. En blanding af 60 mL 0,1 M HCl og 40 mL 0,5 M NaOH

Aner ikke, hvad jeg skal gøre


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af mathon

a)
                lige mange mol HCl og NaOH dvs netutral         pH=7

b) og c)
                beregn antal overskudsmol af  H_3O^+ eller  OH^-  i 0{,}100\; L opløsning.


Svar #2
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

Hvordan kan jeg se antallet af mol??


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

           n=V\cdot c

b)
         n(H_3O^+)=(0{,}060\; L)\cdot \left ( 0{,}1\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}006\; mol
         n(OH^-)=(0{,}040\; L)\cdot \left ( 0{,}1\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}004\; mol
         [H_3O^+]=\frac{0{,}002\; mol}{0{,}100\; L}=0{,}02\; M

         pH=-\log(\left [ H_3O^+ \right ]/M)=-\log(0{,}02)=1{,}7

        


Svar #4
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

Giver c så 2,48?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2015 af mathon

c)

     Ved 298,15°K:
         n(H_3O^+)=(0{,}060\; L)\cdot \left ( 0{,}1\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}006\; mol
         n(OH^-)=(0{,}040\; L)\cdot \left ( 0{,}5\; \frac{mol}{L} \right )=0{,}020\; mol
         [OH^-]=\frac{0{,}014\; mol}{0{,}100\; L}=0{,}14\; M

         pOH=-\log(\left [OH^- \right ]/M)=-\log(0{,}14)=1{,}85387

         pH=14-pOH=14-1{,}85387=12{,}1464\approx 12{,}1


Svar #6
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

Hvorfor dividerer du med 0,014 ??


Svar #7
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

Burde det ikke give -0,014?


Svar #8
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2015 af mathon

c)
     Denne gang er der overskud af OH^-
     Overskuddet er 0,014 mol OH^-.


Svar #10
04. november 2015 af Annemarie857 (Slettet)

Hvordan får du det til 1,853? Det kan jeg ikke få det til, når jeg indsætter det


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2015 af mathon

tastefejl:

         pOH=-\log(\left [OH^- \right ]/M)=-\log(0{,}14)=0{,}85387

         pH=14-pOH=14-0{,}85387=13{,}1464\approx 13{,}1


Skriv et svar til: Kemi hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.