Fysik

Elektricitet

04. november 2015 af Phoenix4 (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej

Et 4,5 V's batteri er opbygget af 3 elementer sat i serie. Hvert element har den elektromotoriske kraft = 1,5 V og den indre modstand Ri = 0,33 ohm. I kredsløbet er der også en ydre resistor med resistans Ry = 25 ohm.

Beregn batteriets samlede indre resistans og opskriv formlen for polspændingen Upol som funktion af strømstyrken I i kredsløbet.

På forhånd tak! :)

I følge facit skal det give 1 ohm men jeg får noget helt forkert når jeg beregner det.

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2015 af mathon

               {R_i}_{samlet}=3\cdot (0{,}33\; \Omega )=0{,}99\; \Omega \approx 1\; \Omega


Svar #2
04. november 2015 af Phoenix4 (Slettet)

Hvorfor ganger du med 3?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2015 af mathon

…fordi de 3 elementer er serieforbundne.


Svar #4
04. november 2015 af Phoenix4 (Slettet)

Undskyld jeg bliver ved men vil du ikke helt forklarer hvilken betydning det vil have. Og vil du ikke forklare mig hvordan du beregner det step for step. Igen undskyld ulejligheden.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2015 af mathon

For tre serieforbundne modstande

                   R_{s}=R_1+R_2+R_3
her
                   R_{s}=R+R+R=3R

                   R_{s}=3\cdot (0{,}33\; \Omega )=0{,}99\; \Omega


Svar #6
04. november 2015 af Phoenix4 (Slettet)

Tak :)

Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.