Fysik

Brydningsvinkel

06. november 2015 af zeiop (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens, er der nogen der kan hjælpe med den her opgave?

Jeg ved at man skal gå fra luft til vand, så de værdier skal nok bruges, men kan ikke lige fange hvad der skal gøres;


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2015 af mathon

                 \frac{\sin(40^{\circ})}{\sin(\theta _2)}=\frac{c}{0{,}75c}=\frac{1}{0{,}75}

brydningsvinkel:

                 \theta _2=\sin^{-1}(0{,}75\cdot \sin(40^{\circ}))



 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af zeiopx (Slettet)

Så \theta_2=28,82\degree

Men, hvordan bestemmer jeg dybden så


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2015 af mathon

Hvis tidsforskellen er \Delta t
er dybden
                        d=\left (0{,}75\cdot c\cdot \frac{\Delta t}{2} \right )\cdot \cos(\theta _2)

                        d=(9{,}84955\cdot 10^7\; \tfrac{m}{s})\cdot \Delta t


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. november 2015 af zeiopx (Slettet)

Så er jeg med! Mange tak, 

Kunne du forklare hvorfor cosinus anvendes?


Skriv et svar til: Brydningsvinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.