Bioteknologi

Beregning af pH-værdier

06. november 2015 af Gingerbreadhouse (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogen der ved hvordan jeg kommer igennem de Opgave 2 og 3 i den vedhæftede fil?

Det har noget med nogle mængdebregninger at gøre! 

Håber i kan hjælpee


Svar #1
06. november 2015 af Gingerbreadhouse (Slettet)

Ups, glemte at vedhæft, så her er filen:


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2015 af mathon

Opgave 2:
                             \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0{,}015\; M-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-3{,}79}\; \; \; \; \;\; \; 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0{,}015\; M

                             \left [ H_3O^+ \right ]=0{,}001481\; M

                             pH=-\log(0{,}001481)=2{,}8


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2015 af mathon

detaljer:
              For en ikke stærk monohydron syre    
har man
                                     HA\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; A^-\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_3O^+\, _{\textit{(aq)}}   
aktuelle molariteter:      c-\alpha c                                  \alpha c                  \alpha c
   
        ligevægtsbrøk:
                                         \frac{\left [ A^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HA \right ]}=K_s

                                         \frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{c-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-pK_s}

                                        


Skriv et svar til: Beregning af pH-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.