Fysik

varmefylde?

08. november 2015 af idiott (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvor meget energi koster det at opvarme 300 g aluminium fra 18°C til 55°C? Varmefylden for aluminium er 901 J (kg K)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = m*c*(Tslut - Tstart)


Svar #2
08. november 2015 af idiott (Slettet)

Q= varmefylde?

hvad står m og c for??


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. november 2015 af mathon

                                                                        

                                                                           enheder
           Q\! \! :        energi                                             J

           m\! \! :       masse                                             kg                                                

           c\! \! :         specifik vamekapacitet                 \frac{J}{kg\cdot K}

           \Delta T\! \! :    temperaturændring                        K


Svar #4
08. november 2015 af idiott (Slettet)

så man siger 901=300*0,900(18-55) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q = 0,300 kg * 901 J/(kg*oC) * (55oC - 18oC) = ..... J


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. november 2015 af mathon

Nej.
            Q=(0{,}300\; kg)\cdot \left ( 901\; \frac{J}{kg\cdot K} \right )\cdot ((55-18)\; K)
        


Svar #7
08. november 2015 af idiott (Slettet)

hvordan kan resultatet gi 10.001,1


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det kan det ved at du har regnet rigtigt.

Q = 10001,1 J ≈ 10 kJ


Skriv et svar til: varmefylde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.