Matematik

Faktorisering af f(x) =a(x-r)^2

10. november 2015 af Keminærd (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe mig med et bevis for faktoriseringen af f(x)=a(x-r)^2

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Den er jo faktoriseret, så hvad er problemet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2015 af mathon

Det kan vises, at       f(x)=ax^2+bx+c
                                          med   d\geq 0
kan faktoriseres
                                   f(x)=a(x-r_1)(x-r_2)   hvor  r_1 og r_2 er rødderne.

Specifikt når               d=0   så der er dobbeltrod   r_1=r_2=r

                                  f(x)=a(x-r)^2
                                    
        


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2015 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2015 af mathon

beviset:


Skriv et svar til: Faktorisering af f(x) =a(x-r)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.