Matematik

Integralregning

10. november 2015 af en29 - Niveau: A-niveau

a) Bestem a således, at \int_{0}^{15}\ kvadratrod x+adx = 42 ved hjælpe af et CAS-værktøj

En som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2015 af mathon

Hvorfor taster du ikke ind på et CAS-værktøj?


Svar #2
10. november 2015 af en29

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal taste det ind.

 Jeg benytter mig af TI-Nspire


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2015 af mathon

                       \int_{0}^{15}\left (\sqrt{x}+a \right )\textup{dx}=42

                        \left [\frac{2}{3}x\sqrt{x}+ax \right ]_{0}^{15}=42      

                        \frac{2}{3}\cdot 15\cdot \sqrt{15}+a\cdot 15 =42      

                       10\cdot \sqrt{15}+a\cdot 15 =42

                       a\cdot 15 =42-10\cdot \sqrt{15}

                       a =\frac{42-10\cdot \sqrt{15}}{15}\approx 0{,}218011

                       


Svar #4
10. november 2015 af en29

Kan ikke se det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2015 af Soeffi

#2 Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal taste det ind. Jeg benytter mig af TI-Nspire


Svar #6
10. november 2015 af en29

Ja, men forstår ikke svaret der kommer ud af det?


Svar #7
10. november 2015 af en29

?


Brugbart svar (0)

Svar #8
10. november 2015 af Soeffi

#7 

Du skal vel finde a, det kræver at du også bruger solve 


Svar #9
10. november 2015 af en29

Jeg har fundet ud af, at a skal være lig 1, men kan ikke komme frem til det svar


Brugbart svar (0)

Svar #10
10. november 2015 af Soeffi

#8 

 


Svar #11
10. november 2015 af en29

Det var = 42 jeg havde glemt i den -.-'

Tusinde mange tak for hjælpen! 


Brugbart svar (0)

Svar #12
12. november 2015 af mathon

OK
            \int_{0}^{15}\sqrt{x+a}\, \textup{dx}=\int_{0}^{15}\sqrt{x+a}\: \textup{d(x+a)}=\frac{2}{3}\cdot \left [(x+a) \sqrt{(x+a)} \right ]_{0}^{15}=42

                         (15+a)\sqrt{15+a}-a\sqrt{a}=63


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.