Matematik

Tangtens skæringspunkt med førstekoordinaten

11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgave a) er lavet, og tangentens ligning er y = 8.5 + 1.0x

i b) kan jeg ikke finde ud af den første del, hvor førstekoordinaten skal findes


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2015 af SådanDa

Du skal finde x-koordinaten til punktet (x,0), da du har tangentens ligning sætter du blor y=0 og løser for x :)


Svar #2
11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

det forstår jeg ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2015 af SådanDa

Du har at tangentens ligning er y=8,5+x, du vil gerne finde ud af hvornår denne skærer 1. aksen (x-aksen), men linjen skærer jo netop aksen når værdien for 2. aksen er nul, så altså skærer den for det punkt x som opfylder at 0=8,5+x!


Svar #4
11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

hov, dens ligning er y = 8.5 - x, ikke +

men så er det: 0=8.5-x og så bare isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af SådanDa

Ja, sådan gør man, x=8,5 giver bare ingen mening i forhold til tegningen, jeg tror altså at din linje forskrift er en anelse forkert..


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2015 af SådanDa

f'(x)=0,2x, f*(5)=1 så hældningen er god nok!

Jeg kalder linjen for l(x):

l(x)=x+b, per opgaven ved vi at l(5)=f(5):

1+0,1*5^2=x+b <=> 3,5=5+b <=>  -1,5=b

Så l(x)=x-1,5

Det er hvad jeg får :)


Svar #7
11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

så man skal ikke bruge tangentligningens formel?


Svar #8
11. november 2015 af Ligegladmeddet (Slettet)

det er mig, der har byttet om på x0 og x i den formel...

nu får jeg det som dig! mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. november 2015 af SådanDa

Jo, jeg får bare tangentlinjens formel til y=x-1,5 per udregningerne i #6, derfra kan man regne ligesom i #4, altså isolere x i 0=x-1,5 :)


Skriv et svar til: Tangtens skæringspunkt med førstekoordinaten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.