Matematik

Denver Museum (vektor)

11. november 2015 af Choti (Slettet) - Niveau: A-niveau

Godaften folkens! 

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave? 
Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvordan jeg skal udregne den.. 

Vedhæftet fil: Opgave of doom.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2015 af peter lind

a) Brug at AB×AC er normalvektor til planen

b) Brug at vinklen mellem planerne er det samme som vinklen mellem normalvektorene

c) Undersøg om AE×GI er 0 vektoren


Svar #2
11. november 2015 af Choti (Slettet)

Så dette vil sige 

a) (106,141,68)(52,109,0) * (106,141,68)(25,117,0)
eller er det krydsproduktet der menes? 

b) Men der er da ikke oplyst nogen vinkler for normalvektorene? 

c) Hvad er betydningen bag at det skal give 0? Jeg tror ikke helt at jeg kan forstå teorien bag dette. 


Jeg beklager virkelig min manglende viden, men jeg syntes ikke at jeg kan blive klog på vektorer.. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. november 2015 af peter lind

a) Det er krydsproduktet, der menes

b)  Det har du heller ikke brug for. Du skal blot finde vinklerne mellem den. Der gælder at hvis u er vinklen mellem a og b er a·b = |a||b|cos(u)

c) Hvis krydsproduktet mellem to vektorer er 0 vektoren er de enten parallelle eller antiparalelle


Svar #4
11. november 2015 af Choti (Slettet)

Hvis jeg blot tager (106,141,68)(52,109,0) x (106,141,68)(25,117,0) i wordmat, giver det (0,0,0).. 
Hvad gør jeg forkert? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2015 af peter lind

Hvis wordmat giver noget svar på det er der noget galt med wordmat. Det du beder den regne på er meningsløst. Det er krydsproduktet mellem vektor AB og AC du skal finde


Svar #6
11. november 2015 af Choti (Slettet)

Så for at finde AB og AC gøres det vel således: 

A - B og A - C 

AB/Vec = (106,141,68) - (52,109,0) = AB
AC/vec = (106,141,68) - (25,117,0) = AC ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. november 2015 af peter lind

Det er nu vektorerne BA og BC du finder; men de kan også bruges


Svar #8
11. november 2015 af Choti (Slettet)

Men det gør vel ingen forskel om jeg gør det modsat? Jeg finder vel ikke AB og AC af den grund? 


Svar #9
11. november 2015 af Choti (Slettet)

Nu fandt jeg endelig ud af det. 

Så når jeg har fundet krydsproduktet, har jeg værdierne for A,B og C. 
Kan dette så blot indsættes i planens ligning, og så er der opsat en ligninge for planen alpha? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2015 af peter lind

Hvad mener du med at du har værdierne for A, B og C?  Du skal bruge normalvektoren til at finde ligningen for planen. Hvis n er en normalvektor til planen og (x0, y0, x0) er et kendt punkt i planen er ligningen

nx*(x-x0) + ny(y-y0) + nz(z-z0) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2015 af Soeffi


Svar #12
12. november 2015 af Choti (Slettet)

Men der er så mange punkter. Hvordan finder jeg ud af hvad der er x0 y0 z0 ? 


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. november 2015 af peter lind

Det skal bare være koordinaterne til et punkt i planen og du kender hele 3 nemlig A, B og C. Du kan vælge hvilken som helst af de 3 punkter


Svar #14
12. november 2015 af Choti (Slettet)

Så hvis jeg eksempelvis vælger A, så kan jeg blot indsætte 103,141,68 som x_0 y_0 og z_0?
Hvis dette ikke er rigtigt, så tror jeg ikke jeg forstår hvad du mener


Brugbart svar (0)

Svar #15
12. november 2015 af peter lind

Hvis du bruger A skal du sætte x0 = 106,y0 = 141 og z0 = 68


Svar #16
12. november 2015 af Choti (Slettet)

Perfekt! Jeg har fundet ud af det hele nu! Tusind tak for din tålmodighed og hjælp Peter Lind!!!! :-) 


Skriv et svar til: Denver Museum (vektor)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.