Fysik

nyttevirkning

12. november 2015 af Matilde97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har en opgave jeg skal have lavet.... nogen der vil hjælpe:) 

a) kom med et begrundet bud på, hvor meget energi der skal til at varme vand op i et badekar. gør det samme for et brusebad og sammenlign de to værdier.

(du skal lave nogle antagelser, som skal være brgrundede. det er her ikke facit der er det vigtigste men den måde du kommer frem til et facit på. du kan godt lave målingerne hjemme til at hjælpe, men det er ikke et krav)

b)hvor lang tid vil det tage at varme vandet i badekarret, hvis det gøres med en elkedel som har en effekt på 2000W og nyttevirkningpå 90%?

håber virkelig der er nogle der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

a)

Q = m * c * ΔT

Antag fx at badekarret er 1,5 m langt og 0,6 m bredt og at vandet er 0,4 m dybt (inden man sætter sig ned i det). Antag desuden at vandet opvarmes fra 15oC til 37oC

V = 1,5m * 0,6m * 0,4m = 0,36m3 = 360 L

Så vandets masse er ca. 360 kg.

Beregn Q ved at sætte ind i formlen.

Brusebad:

Antag fx at der bliver brugt 12 L/min, og at badet varer 10 min.

V = 12 L/min * 10 min = 120 L

Så her er m = 120 kg

Beregn Q ligesom før.

b)

Q = η * P * t  <=>

t = Q/(η * P)


Svar #2
12. november 2015 af Matilde97 (Slettet)

Takker??
I b hva står de forskellige teg og bogstaver for

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q: varmemængden

η: nyttevirkningen

P: effekten

t: tiden


Svar #4
12. november 2015 af Matilde97 (Slettet)

Mange tak for hjælpen igen :)

Skriv et svar til: nyttevirkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.