Matematik

Komplekse tal

12. november 2015 af Tila91 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg skal bestemme samtlige komplekse tal z, der løser 4. gradsligningen z4 = w og skitsér løsningerne. Jeg har udregnet w til w = 16*e^i((2/3)π).

Jeg vil bare høre hvilken formel jeg skal bruge for at bestemme samtlige løsninger?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2015 af peter lind

zn = r*eiu+2nπi

z= r1/n*e(iu+2nπ)/4
 


Svar #2
12. november 2015 af Tila91 (Slettet)

Hvad står u for? er det argumentet, theta?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2015 af peter lind

det er argumentet


Svar #4
12. november 2015 af Tila91 (Slettet)

okay. Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.