Matematik

Forskrift for prisen på en pose kaffe pr. år

13. november 2015 af Jegvedingenting - Niveau: C-niveau

En pose kaffe stiger med 3,2 kroner pr. år efter 2001, hvor den kostede 24 kroner. Opstil en forskrift for den funktion, der beskriver prisen på en pose kaffe som funktion af antal år efter 2001.

Har jeg forstået korrekt at hvis noget stiger det samme antal, her med 3,2 kr, så er det en lineær funktion der er tale om, hvorfor jeg skal benytte mig af dens forskrift?

Altså f(x) = ax + b

f(x) = 3,2x + 24


Brugbart svar (2)

Svar #1
13. november 2015 af Eksperimentalfysikeren

Det ser helt rigtigt ud.


Svar #2
13. november 2015 af Jegvedingenting

Ok- tak.


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. november 2015 af 123434 (Slettet)

Du har helt ret. Husk at skriv betydning af x og f(x) samt begrund hvilken funktion der er tale om

Lineær funktion→ingen procenter involveret

f(x)=3,2x+24

x=antal år efter 2001

f(x)=prisen på en pose kaffe

a=3,2 betyder, at prisen på en pose kaffe stiger med 3,2 kroner om året

b=24 betyder, at prisen en pose kaffe var 24 kroner i startåret 2001


Skriv et svar til: Forskrift for prisen på en pose kaffe pr. år

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.