Matematik

Bestem a og b

14. november 2015 af thealange (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle sammen. Jeg har fået til opgave at bestemme a og b for en linær funktion der hedder: 

y=a*x+b

Opgavebeskrivelsen går ud på følgende:  Nogle lige store glaskugler lægges ned i et højt måleglas med vand, og man aflæser rumfanger på måleglasset. Nogle af resultaterne ses i nedenstående tabel:

Antal kugler i måleglas:            2           6

aflæst rumfang i cm3              17         23

Jeg er på bar bund, nogle der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af LilanKahn (Slettet)

a=\frac{y2-y1}{x2-x1}

Når du har regnet a kan du sætte den ind i din formel så du kun har b tilbage


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2015 af StoreNord

y=a*x+b           går igennem punkterne (2,17) 0g (6,23)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2015 af SuneChr

# 0
Helt på bar bund behøver du jo ikke at være.
Se situationen foran dig.
Når du dumper 4 kugler ned i glasset, hvor der i forvejen er 2, vil rumfanget stige fra 17 til 23.
Så kan man jo udlede, at 4 kugler har et rumfang på 6 cm3, og 1 kugle et rumfanmg på .... cm3
Hvor stor er så vandmængden?


Skriv et svar til: Bestem a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.