Matematik

Lineær funktioner

14. november 2015 af Liselotteeee (Slettet) - Niveau: A-niveau
Antallet B af koncertbilletter, der kan sælges til k kroner pr. Billet er en lineær funktion B(k), hvor 10 < eller lig med K som er < eller lig med 40. Der gælder at B(10) = 550 og B(40) = 0.

Hvad er fald i antallet af solgte billetter hvis prisen stiger med 5kr?

Nogen der kan hjælpe med opgaven kan ikke komme videre
Vedhæftet fil: image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2015 af StoreNord

B(10) = 550 og B(40) = 0      giver 2 punkter i et koordinatsystem.      A(10,550) og B(40,0)

En ret linje gennem dem beskriver din B(k) grafisk.

Du skal så finde B(k)=ak+b. Dvs find a og b.

Vælg en x-værdi og find B(k=x).

Find også B(k=x+5).

Find forskellen.


Svar #2
15. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Hvordan finder jeg forskellen?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2015 af StoreNord

Du vælger en pris i intervallet for eksempel 10.        Find    f(k=10)=?1

Så vælger du 10+5 =15                                              Find     f(k=15=?2

Træk ?2 fra ?1.


Svar #4
15. november 2015 af Liselotteeee (Slettet)

Det giver ikke mening det byrde give 91,65

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2015 af StoreNord

Du skal gøre det rigtigt.    :)

Se vedhæftede figur:          Koncertbilletter.png

Vedhæftet fil:Koncertbilletter.png

Skriv et svar til: Lineær funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.