Matematik

Andengradspolynomium

16. november 2015 af Caro2003 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Et andengradspolynomium p er bestemt ved 
p(x) = ax^(2)+ bx + c
Det oplyses, at p(0) = 5 og p’(0) = 3, samt at diskriminanten er 49. 
a) Bestem tallene a, b og c.

 Hej alle sammen

Er der nogen som kan hjælpe med denne opgave? Har ingen ide om hvad jeg skal gøre :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2015 af peter lind

Du skal opstille 3 ligninger til at bestemme a, b og c

Først indsæt x = 0 i polynomiet og sæt resultatet til 5. Det giver den førte ligning

Find p'(x) og indsæt x = 0 i reultatet og sæt det til 3.  det giver den anden ligning.

Dernæst sæt diskriminanten til 49. Det giver den sidste ligning.


Svar #2
16. november 2015 af Caro2003 (Slettet)

Kan se at p´(x)=0 kan ikke finde ud af hvor jeg skal sætte det ind..

men min ligning vil ikke gå op

solve(5=a*0^(2)+b*0+c and ??? and 0=((−b+√(49))/(2*a)),a,b,c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. november 2015 af peter lind

Du skal ikke bare putte de ting ind i et CAS værktøj med mangelfuld og forkert information.

Hvis a*02+b*0 + c = 5 hvad kan du så sige om parametrene.


Skriv et svar til: Andengradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.